Az online világ

Az online világ hatalmas lehetőségeket tár fel.
Hirtelen megtöbbszörözheti vevői körét, vagy megváltoztathat berögzült, előítéletes képeket. A megfelelő tartalom közléséhez azonban feltétlenül ismerni kell a célcsoportot, azaz milyen tartalom kinek készül, melyik platformon.
Csak egy professzionális partner ismeri a nehezebben megoldható feladatokat, és tudja megóvni hírnevét a kellemetlen helyzetektől.
Az online világban van egy aranyszabály: “Akkor fussunk neki, ha komolyan gondoljuk, mert nincs második esély.” Javítani nyilván lehet, de amennyiben mindjárt elsőre jó benyomást keltünk, sokkal olajozottabban megy az új partnerszerzés.
Már régóta nem csak a fiatal generáció nézi a netet. Ma korhatárok nélkül minden generáció használja, élvezi annak előnyeit a maga és az internet javára. Nyilván nem mindenki ugyanazon a platformon található, mint ahogyan ritkán fordul meg gyermek a nyugdíjasklubban, ám a fiatalok is ugyanott, a közösségi házban buliznak, csak más időpontban. Az internet hasonló. Célcsoportra optimalizálva kell készíteni a tartalmakat, és a megfelelő helyen kell megjeleníteni azokat.
Az internetoldaluk, akár a Facebook oldal is, reprezentálja a világban az Ön cégét, termékét, szolgáltatását. Itt elvárt hibátlan, professzionális anyagot feltenni, ami kifogástalanul működik, hisz a cél az, hogy még az a potenciális vevő is találjon Önre, aki nem is tudja, hogy szüksége van Önökre.
A következő bekezdések részletesebben kifejtik a folyamatot, amit szükséges végigjárni, amennyiben megfontolja az online világban való jelenlétet.
A T-Alfasystem segít, és az az erős, tapasztalt és képzett partnere lehet, aki kíséri a céljai eléréshez vezető úton.

Saját név

Az első lépés egy név (domain név) választása, aminek elkereszteljük az oldalt. Először keressünk egy szabad domain nevet, ami rövid, egyszerűen megjegyezhető, és akár más anyanyelvű felhasználók számára is egyszerűen írható. A cím két részből ál: Az első a név, ami minket vagy a tartalmat definiálja, sokszor a terméknév vagy a cég/projektnév (pl.: xyz). A második lépés a kiterjesztés. Az a pont utáni része. Attól függően, hogy melyik célcsoportunknak kívánunk dolgozni, több megoldás is javasolt (pl.: .hu, vagy a .com). Ezen cím alatt található minden online tartalom, legyen az egy weboldal vagy email. Mi javaslatokat teszünk a szabad címekre, egyeztetünk és elintézzük a regisztrációt. A regisztráció jóváhagyása több napig tarthat. Általában három nap alatt regisztrálunk egy címet, ami attól a mi digitális elérhetőségünket jelenti (pl.: www.xyz.hu). Komolyabb oldalak nem egy, hanem több domain nevet birtokolnak.

Email

A következő lépés a megfelelő email címek regisztrációja. Lehet személyes, mint a gips.geza@xyz.hu, vagy tárgyilagos, mint az iroda@xyz.hu. Amikor több embernek kell az ugyanarra a címre érkező levelet olvasnia, akkor a tárgyilagos címet használjuk, ahol automatikusan minden beérkező levelet továbbítunk az érdekcsoport minden tagjának. Mi általában minden munkatársnak javasolunk egy személyes email címet, és minden szervezeten belüli funkciócsoportnak vagy projektnek egy tárgyilagos címet. A címeket bármikor lehet változtatni, illetve újabbakat felvenni. Nyilván, hogy ezeket a címeket bármilyen eszközön lehet használni, és teljes mértékben szinkronizáltak több gép használata esetében (pl. mobil és laptop).

text

Tartalom

Fontos, hogy weboldalunk megfelelő tartalommal legyen megtöltve. Ehhez tartozik a kép/video anyag ugyanúgy, mint a szöveg. Mi azt javasoljuk, hogy a szöveg megírását bízzuk egy szakemberre. Olvashatóbb lesz a weboldal, és hibamentes. Csakúgy, mint ahogy a profi képek is a tökéletes fellépést biztosítják. Azt sugallják, hogy ez egy komoly, professzionális cég/szervezet/partner.

Szerkesztés

A szöveget és a képanyagot egy megadott tárhelyen mentjük el, hogy az a címünk alatt mindenki számára elérhető legyen. Nyilván, hogy a tartalmat - csakúgy, mint egy könyvben - el kell helyezni egy-egy oldalon, színeket, betűtípust kell választani, és úgy kell mindent beállítani, hogy bármelyik eszközről optimálisan olvasható legyen, és jól nézzen ki. Ez a grafikai/programozó munkakör része. A T-Alfasystem ma már kizárólag WordPress alapú honlapokat készít. Az internet tartalma 1/3 technológiai alapon.

Keresőoptimalizálás

Az egyre intelligensebb internet kereső felületek szűrik a neten található tartalmat, és rangsorolják fontosság szerint. A tartalom birtokosának fontos, hogy az ő tartalmát helyezzék előtérbe, azaz ha bárki böngészi az internetet, az ő oldalára találjon minél hamarabb. Régen csak megfelelő címszavak kellettek ehhez, ma ez a folyamat sokkal bonyolultabb. A mi specialistáink minden trükköt bevetnek, hogy minél nézettebb legyen az oldal.

Admin

Karbantartás

Minden számítógépes rendszert, illetve tartalmat javasolt idővel karbantartani. Általában ez kb. egy munkaórát/hónap vesz igénybe. Vannak helyzetek, amikor a törvényhozó kötelez minket a rendszeres és pontos karbantartásra. (pl. online bolt, GDPR). Amennyiben mi (T-Alfasystem) felelünk a karbantartásért, garantáljuk a zökkenőmentes hozzáférést, biztonsági mentést és a kisebb javítási, módosítási munkák elvégezését ugyanúgy, mint minden előírt vagy tőlünk megkövetelt jogszabály betartását.

Update

Bővítés

Idővel minden információ elveszíti aktualitását, s azt le kell venni, illetve más vagy újabb tartalmat szeretnék feltenni az oldalra. Figyeljünk arra is, hogy amennyiben nem aktualizáljuk bizonyos időszakonként az oldalunkat, a keresőprogramok (Google, Bing stb.) ezt negatívan regisztrálják, és lefele minősítik a tartalom fontosságát. A bővítés alatt akár többnyelvűséget is értünk, mivel a T-Alfasystem szakemberi négy nyelvet beszélnek (magyar, német, angol, román.) Kapcsolatot ápolunk tolmácsokkal, akik bármilyen nyelvre lefordítják az oldal tartalmát. Nyilvánvaló az is, hogy aki tervezte, szerkesztette az oldalt, az tudja a legjobban bővíteni is.

média kampány

Kampány

Szívesen segítünk az online médiakampányban. Létrehozzuk és karbantartjuk a szociális média oldalát (Facebook, Google, Twitter stb.) Heti vagy havi rendszerességgel kiteszünk posztokat és ügyelünk arra, hogy egyre népszerűbb legyen az Ön oldala, illetve a meglévő rajongótábora megfelelő információhoz jusson. Főleg a nem mindig egyszerű képi és grafikai megjelenítés - ami számítógépen, mobilon vagy tableten is jól kell hogy kinézzen - lehet túlságosan nagy kihívás a nem gyakorlott felhasználó számára. Az emberek megfigyelik és észreveszik, ha ez nem professzionálisan lett megszerkesztve. Ráadásul a hozzászólásokat is moderálni célszerű, mivel sajnos nem csak jóindulatú rajongóink vannak.

Amennyiben érdekli Önt az online világban való megjelenése, kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot! Elkötelezettség nélkül, szívesen kidolgozunk Önnel együtt egy stratégiát, amit megvalósíthatósági árajánlatunkkal egészítünk ki.

az Ön partnere az online világban!

© 2018 T-Alfasystem Kft.
Telefon: +36 (20) 351 24 76
Impressum
Cégbemutató

© 2018 T-Alfasystem Kft.
Impressum
Cégbemutató